Tervek a Paradicsom Étterem weboldalával

paradicsomFolyamatos fejlesztés mellett már a nyilvánosság számára is elérhetővé tettük a Paradicsom Étterem weboldalát.

Az étterem fő profilja a minőségi déli menüztetés, valamint a céges rendezvények és gyerekzsúrok, születésnapok helyi lebonyolítása.

Hosszas tervezést követően végre ízlésesen, egyszerűen és átláthatóan jelenik meg az étterem heti menüje. A keresőoptimalizálást elősegítendő, minden napnak, minden ételnek, de még minden köret fajtának és desszertnek is külön aloldalt készítünk, ahol a látogatók megoszthatják az étellel kapcsolatos tapasztalataikat.

További célunk, – ami egy kicsit már most is látható – hogy a szívecskékkel megjelölt ételekkel különböző tevékenységeket lehessen végezni.

Első körben az étel félrerakatása fog következni, hogy a vendég mindenképpen hozzájuthasson a kívánt ételhez akkor is, ha az a többiek számára már elfogyott. Ehhez egy tablet-en működő web alapú alkalmazást készítünk majd, ahol nagyon egyszerűen lehet majd helyben menedzselni a weboldalon belépett felhasználók általi megrendeléseket.

Második lépésben majd az ételek házhoz szállításának lehetőségét fogjuk leprogramozni, amit szintén a már említett tableten lehet majd kontrollálni.

Harmadik lépés lesz majd a megjelölt ételek kalória és költség számlálása, ami hasznos segítséget adhat majd a diétázóknak, és a havi étkezésre fordított összeg kiszámítására.

Keresőoptimalizálás szempontból célunk a “zalaegerszeg menü” kulcsszóra az első helyezés megszerzése. Jelenleg az oldal még több mint a 70.-ik helyet foglalja el a Google keresőjének a fenti kulcsszópárosra megjelenő találati listáján, de ez a szám napról-napra csökkenni fog.

update: Azóta már az első helyen szerepel 🙂

Mivel probléma volt az étterem számára, hogy a vendégek hullámokban érkeztek, – időnként nagyon sokan, időnként kevesebben – ki kellett találnunk erre is valamilyen megoldást.

paradicsom-mokorjosszAzt találtuk ki, hogy még mielőtt a menüt megnézhetnék a látogatók, meg kell mondaniuk, hogy mikor érkeznek ebédelni. Ezekből az adatokból a következő látogató mindig teljesebb képet kap az étterem foglaltságának állapotáról, és akinek lehetősége van arra, hogy bármikor ebédelhet, az kiválaszthat egy olyan időpontot amit a legkevesebben jelöltek be, így ott nagy valószínűséggel tényleg kevesebben fognak ebédelni. Ez a funkció minden nap, amikor az étterem nyitva van, az ebédidő végéig aktív.