Siterank – Leszámolás a gagyi weboldalakkal!

siterankMit tehet egy megrendelő annak érdekében, hogy a legjobb szakembert válassza vállalkozása internetes felületének elkészítéséhez? Először is megkeresi a közelében levő weboldal készítéssel foglalkozó cégeket, és elkezdi tanulmányozni referenciáikat. De megfelelő szakértelem hiányában képes lesz-e megállapítani egy adott weblapról, hogy az szakmailag mennyire van hibátlanul elkészítve? Ha nem ül mellette egy szakember, akkor bizony maximum a vizuális megérzéseire hagyatkozhat, ami viszont csalóka lehet.

Egy durva példával élve: a net tele van szebbnél szebb képekkel, amire a legegyszerűbb képszerkesztő programmal szöveget ráírva elkészíthető egy nagyon szép szórólap szerű valami, ami egy webtárhelyre felmásolva úgy fog kinézni, mint egy weboldal. De messze nem az. Vannak persze bonyolultabb trükkök, és sokszor egy gyakorlott szakember sem képes rögtön megállapítani egy weboldalról, hogy az milyen minőségben lett elkészítve.
Léteztek már hasonló megoldások eddig is erre a problémára, de mi elkészítettük mind közül a leggyorsabbat, amivel ráadásul teljesen ingyen lehet weboldalt tesztelni! A Siterank – mindenféle emberi beavatkozás nélkül – többek között megmondja egy adott weboldalról, hogy annak kivitelezője milyen munkát végzett.

A beírt weboldalról szinte azonnal megkapunk egy százalékos értéket, amiből kiderül, hogy az azt készítő programozók milyen munkát végeztek.

A prémium felületen pedig amellett, hogy részletesen megfigyelhetjük, hogy mik azok a hibák amiket a programozó elkövetett, lehetőségünk van további információkat is kapni a tesztelt oldalról.

Egyedülállóan  például meg tudjuk mondani jó közelítéssel, hogy az adott weblapot hányan látogatják, vagy például hogy milyen CMS rendszert, és annak melyik sablonját használja.

Mostantól tehát nem kell pusztán a megérzéseinkre hagyatkozva dönteni arról, hogy kire bízzuk cégünk internetes jelenlétének megvalósítását, hisz a számok nem hazudnak.